Paella s mořskými plody

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 5
Prostreno! XV (13) 20.4. hl ch Foto: Prostreno! XV (13) 20.4. hl chFoto: All

Oblíbené španělské jídlo Alice umí a miluje, tentokrát se ale něco pokazilo.

Suroviny
  • rýže arborio 700 g
  • šafrán
  • krevety 10 ks
  • olihně 250 g
  • losos 200 g
  • slávky dle libosti
  • hrášek 2 hrsti
  • rajče 3 ks
  • zeleninový vývar
  • sůl
Postup
1

Nejprve si očistíme krevety, které osmažíme společně s lososem a dáme je stranou. Dále si oloupeme rajčata, která dáme vařit společně s olihněmi (kalamáry) a hráškem. Do pánve přidáme rýži, kterou necháme rychle osmahnout a zalijeme ji vývarem, postupně bude rýže natahovat vývar a zbytek se odpaří, vaří se 20 – 25 minut. Po skončení přidáme do paelly mořské plody.