Hedvábná bramborová kaše s přírodním kuřecím prsíčkem, šunkou, sýrem a broskví

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 5
Prostreno! XV (13) 19.4. hl ch Foto: Prostreno! XV (13) 19.4. hl chFoto: All

Zato jedna ze stálic z jídelníčku rodinné restaurace devadesátých let moc nezaujala.

Suroviny
Postup
1

Kuřecí řízky rozklepeme a osolíme a okořeníme libovolným kořením. Kuřecí plátky zprudka orestujeme, z každé strany dvě minuty. Maso podlijeme vodou a necháme chvíli podusit. Na jednotlivé porce dáme po půlce kompotové okapané broskve, kterou přikryjeme vždy plátkem tvrdého sýra a šunky. Poté dáme na chvíli zapéct, gratinovat (sýr by měl jen trochu povolit). Řízky podáváme s bramborovou kaší. Na tu si brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a poté vyšleháme s máslem a horkým mlékem.